BOGATSTVO UKUSA I MIRISA, A RUČAK JEFTIN! Raskošno jelo od piletine, puno safta da se hleb umače!
Uz ovo jelo dovoljan je samo hleb, a možete da ga poslužite i uz pire krompir.
Sastojci:
1 kg pilećih bataka i karabataka
300 ml kuvanog paradajza
4 glavice crnog luka
4 sveže paprike
1 šargarepa
So, biber, mlevena paprika
2 lista lovora
1 kašičica mešavine začina (majčina dušica, ruzmarin, peršun)
Priprema:
Propržite u šerpi posoljenu piletinu da dobije smeđu boju. Izvadite je, pa u istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Kad malo omekša, dodajte šargarepu isečenu na kockice. Nakon nekoliko minuta dodajte 3 iseckane paprike. Kada luk skroz omekša vratite piletinu. Začinite mlevenom paprikom po ukusu. Sipajte kuvani paradajz. Poklopite, kuvajte na srednjoj vatri 20 minuta uz povremeno mešanje. Sipajte vodu tako da skoro prekrije meso i povrće. Kuvajte na laganoj vatri još 40 minuta, poklopljeno. Povremeno promešajte. Pred kraj dodajte preostalu iseckanu papriku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
Komentari (0)