BOGATSTVO UKUSA I MIRISA, A RUČAK JEFTIN! Raskošno jelo od piletine, puno safta da se hleb umače!
Uz ovo jelo dovoljan je samo hleb, a možete da ga poslužite i uz pire krompir.
Sastojci:
1 kg pilećih bataka i karabataka
300 ml kuvanog paradajza
4 glavice crnog luka
4 sveže paprike
1 šargarepa
So, biber, mlevena paprika
2 lista lovora
1 kašičica mešavine začina (majčina dušica, ruzmarin, peršun)
Priprema:
Propržite u šerpi posoljenu piletinu da dobije smeđu boju. Izvadite je, pa u istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Kad malo omekša, dodajte šargarepu isečenu na kockice. Nakon nekoliko minuta dodajte 3 iseckane paprike. Kada luk skroz omekša vratite piletinu. Začinite mlevenom paprikom po ukusu. Sipajte kuvani paradajz. Poklopite, kuvajte na srednjoj vatri 20 minuta uz povremeno mešanje. Sipajte vodu tako da skoro prekrije meso i povrće. Kuvajte na laganoj vatri još 40 minuta, poklopljeno. Povremeno promešajte. Pred kraj dodajte preostalu iseckanu papriku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
BEZ STAJANJA PORED ŠPORETA Hrskavi bataci sa susamom pečeni u rerni
Ukusan ručak bez mnogo muke.
JEFTINO JELO, A SA MESOM Ima samo 3 sastojka, lako se pravi, a svima se dopada!
Imaćete bogat i ukusan ručak za malo para.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)