BOGATSTVO UKUSA I MIRISA, A RUČAK JEFTIN! Raskošno jelo od piletine, puno safta da se hleb umače!
Uz ovo jelo dovoljan je samo hleb, a možete da ga poslužite i uz pire krompir.
Sastojci:
1 kg pilećih bataka i karabataka
300 ml kuvanog paradajza
4 glavice crnog luka
4 sveže paprike
1 šargarepa
So, biber, mlevena paprika
2 lista lovora
1 kašičica mešavine začina (majčina dušica, ruzmarin, peršun)
Priprema:
Propržite u šerpi posoljenu piletinu da dobije smeđu boju. Izvadite je, pa u istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Kad malo omekša, dodajte šargarepu isečenu na kockice. Nakon nekoliko minuta dodajte 3 iseckane paprike. Kada luk skroz omekša vratite piletinu. Začinite mlevenom paprikom po ukusu. Sipajte kuvani paradajz. Poklopite, kuvajte na srednjoj vatri 20 minuta uz povremeno mešanje. Sipajte vodu tako da skoro prekrije meso i povrće. Kuvajte na laganoj vatri još 40 minuta, poklopljeno. Povremeno promešajte. Pred kraj dodajte preostalu iseckanu papriku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)