KLOT PASULJ SA JUGA SRBIJE Pravi se bez mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Ovaj čorbasti pasulj će vas zasititi odlično, a imaćete ručak za dva dana.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g pasulja

200 ml kuvanog paradajza

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

2 lista lovora

2 šargarepe

Zaprška:

2 kašike brašna

1 kašika mlevene paprike

1 kutlača čorbe iz pasulja

Priprema:

Staviti pasulj da provri. Prosuti vodu, naliti drugu, dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Staviti lovor, so i biber po ukusu i staviti da se kuva. Kada pasulj omekša, dodati kuvani paradajz, sitno iseckani beli luk, po potrebi još začina. Napraviti zapršku tako što ćete na malo ulja propržiti brašno tek da porumeni, dodati mlevenu papriku i malo čorbe iz pasulja. Mešajte jedan minut pa sipajte u pasulj i još 5 minuta kuvajte. Po želji naseckajte malo peršuna pre služenja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading