KLOT PASULJ SA JUGA SRBIJE Pravi se bez mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ovaj čorbasti pasulj će vas zasititi odlično, a imaćete ručak za dva dana.
Sastojci:
500 g pasulja
200 ml kuvanog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lista lovora
2 šargarepe
Zaprška:
2 kašike brašna
1 kašika mlevene paprike
1 kutlača čorbe iz pasulja
Priprema:
Staviti pasulj da provri. Prosuti vodu, naliti drugu, dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Staviti lovor, so i biber po ukusu i staviti da se kuva. Kada pasulj omekša, dodati kuvani paradajz, sitno iseckani beli luk, po potrebi još začina. Napraviti zapršku tako što ćete na malo ulja propržiti brašno tek da porumeni, dodati mlevenu papriku i malo čorbe iz pasulja. Mešajte jedan minut pa sipajte u pasulj i još 5 minuta kuvajte. Po želji naseckajte malo peršuna pre služenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
POSNI ČORBAST PASULJ Isprobajte najbolji recept, zasitiće vas odlično iako nema mesa!
Pravi izbor za ljubitelje ove namirnice, čak i kada poste na vodi.
ZAUVEK OMILJENO JELO Pasulj sa krompirom i slaninom, ručak ćete imati sigurno dva dana!
Kombinacija naminica u ovom jelu će vas odlično zasititi.
PROVERENI RECEPT Čorbast pasulj sa kobasicom, svi traže dodatak!
Probajte ovaj ukusan recept za jedno od naših omiljenih jela.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)