KLOT PASULJ SA JUGA SRBIJE Pravi se bez mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ovaj čorbasti pasulj će vas zasititi odlično, a imaćete ručak za dva dana.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-13/59182_pasulj-bez-mesa-shutterstock_f.jpeg?timestamp=1689199200)
Sastojci:
500 g pasulja
200 ml kuvanog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lista lovora
2 šargarepe
Zaprška:
2 kašike brašna
1 kašika mlevene paprike
1 kutlača čorbe iz pasulja
Priprema:
Staviti pasulj da provri. Prosuti vodu, naliti drugu, dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Staviti lovor, so i biber po ukusu i staviti da se kuva. Kada pasulj omekša, dodati kuvani paradajz, sitno iseckani beli luk, po potrebi još začina. Napraviti zapršku tako što ćete na malo ulja propržiti brašno tek da porumeni, dodati mlevenu papriku i malo čorbe iz pasulja. Mešajte jedan minut pa sipajte u pasulj i još 5 minuta kuvajte. Po želji naseckajte malo peršuna pre služenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-27/61541_pasulj-bez-mesa-shutterstock_f.jpeg)
RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
![POSNI ČORBAST PASULJ Isprobajte najbolji recept, zasitiće vas odlično iako nema mesa!](/data/images/2023-06-12/57055_pasulj-bez-mesa-shutterstock_f.jpeg)
POSNI ČORBAST PASULJ Isprobajte najbolji recept, zasitiće vas odlično iako nema mesa!
Pravi izbor za ljubitelje ove namirnice, čak i kada poste na vodi.
![ZAUVEK OMILJENO JELO Pasulj sa krompirom i slaninom, ručak ćete imati sigurno dva dana!](/data/images/2023-05-15/54620_pasulj-shutterstock-188637575_f.jpg)
ZAUVEK OMILJENO JELO Pasulj sa krompirom i slaninom, ručak ćete imati sigurno dva dana!
Kombinacija naminica u ovom jelu će vas odlično zasititi.
![PROVERENI RECEPT Čorbast pasulj sa kobasicom, svi traže dodatak!](/data/images/2023-04-20/52154_pasulj-shutterstock-1240901323_f.jpg)
PROVERENI RECEPT Čorbast pasulj sa kobasicom, svi traže dodatak!
Probajte ovaj ukusan recept za jedno od naših omiljenih jela.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)