PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku

Slobodanka Ćorić

11:00

Sezonski recepti 0

Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman

svinjski vrat
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 kg šnicli ili vrata bez kostiso i biber
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 1 puna kašika brašna
  • 250 – 500 ml piva
  • 0 – 250 ml vode
  • peršunov list, malo belog luka u granulama

Priprema:

Šnicle ili vrat izlupati pa posoliti i pobiberiti.

Zagrejati malo ulja u tiganju da bude vrelo pa propržiti svaku šniclu dok blago ne porumeni sa obe strane.

Poslagati u vatrostalnu činiju.

Iseckati sitno crni luk pa ga dodati u tiganj gde se meso pržilo. Pržiti par minuta, na srednjoj vatri pa naliti čašu vode i nastaviti dinstanje.

Kada voda ispari još malo propržiti luk, da bude žute boje.

Dodati zatim brašno, izmežati pa naliti pivo i vodu ili samo pivo.

Izmešati pa preliti preko mesa.

Staviti u rernu na 200 stepeni.

Posle sat vremena samo malo višljuskom ispomerati meso, prodrmati i ostaviti još malo da se odgore ispeče.

Poslužiti toplo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading