PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman

Sastojci:
- 1 kg šnicli ili vrata bez kostiso i biber
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 puna kašika brašna
- 250 – 500 ml piva
- 0 – 250 ml vode
- peršunov list, malo belog luka u granulama
Priprema:
Šnicle ili vrat izlupati pa posoliti i pobiberiti.
Zagrejati malo ulja u tiganju da bude vrelo pa propržiti svaku šniclu dok blago ne porumeni sa obe strane.
Poslagati u vatrostalnu činiju.
Iseckati sitno crni luk pa ga dodati u tiganj gde se meso pržilo. Pržiti par minuta, na srednjoj vatri pa naliti čašu vode i nastaviti dinstanje.
Kada voda ispari još malo propržiti luk, da bude žute boje.
Dodati zatim brašno, izmežati pa naliti pivo i vodu ili samo pivo.
Izmešati pa preliti preko mesa.
Staviti u rernu na 200 stepeni.
Posle sat vremena samo malo višljuskom ispomerati meso, prodrmati i ostaviti još malo da se odgore ispeče.
Poslužiti toplo.
Možda vas zanima:

FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom

PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.

RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.

SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
Komentari (0)