PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman
Sastojci:
- 1 kg šnicli ili vrata bez kostiso i biber
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 puna kašika brašna
- 250 – 500 ml piva
- 0 – 250 ml vode
- peršunov list, malo belog luka u granulama
Priprema:
Šnicle ili vrat izlupati pa posoliti i pobiberiti.
Zagrejati malo ulja u tiganju da bude vrelo pa propržiti svaku šniclu dok blago ne porumeni sa obe strane.
Poslagati u vatrostalnu činiju.
Iseckati sitno crni luk pa ga dodati u tiganj gde se meso pržilo. Pržiti par minuta, na srednjoj vatri pa naliti čašu vode i nastaviti dinstanje.
Kada voda ispari još malo propržiti luk, da bude žute boje.
Dodati zatim brašno, izmežati pa naliti pivo i vodu ili samo pivo.
Izmešati pa preliti preko mesa.
Staviti u rernu na 200 stepeni.
Posle sat vremena samo malo višljuskom ispomerati meso, prodrmati i ostaviti još malo da se odgore ispeče.
Poslužiti toplo.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, LAKO SE PRAVI Punjeno belo meso, neodoljiv specijalitet za sve ukućane
Meso je neverovatno sočno, a može da se jede kao zasebana obrok ili uz pomfrit i neku salatu
FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)