PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.
Za poseban šmek, rolat umotajte u slaninicu, a toliko je ukusan da vam nije potreban ni jedan prilog, osim možda salate po izboru.
Priredite sebi i svojim ukućanima pravi gurmanski ručak i napravite ovaj punjeni rolat od pilećeg mesa.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog pilećeg mesa
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1 jaje
- 60 g prezli
- 2 kašike mleka
- 7 listova kačkavalja
- 12 listova šunke
- 2 glavice luka
- 200 g tanko nasečene slanine
Priprema:
Prvo luk isecite na tanke trakice i pržite na ulju da se zastali i dobije lepu karamelizovanu boju.
Mleveno meso stavite u dublju činiju, pomešajte sa svim začinima, dodajte jaje, prezle i mleko, pa dobro izmešajte, tako da se svi sastojci dobro povežu, najbolje rukama.
Meso rasporedite na providnu foliju u oblik pravougaonika, debljine oko 1 centimetar.
Poređajte ravnomerno listove kačkavalja, zatim preko njega stavite šunku, a potom rasporedite karamelizovan luk.
Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte rukama.
Vodite računa da krajeve dobro zatvorite, da vam tokom pečenja sir ne iscuri.
Preko rolata poređajte slaninu isečenu na tanke listove, tako da ga lepo obložite sa svih strana.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.
Možda vas zanima:
PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
ĐAKONIJA KOJU SVI OBOŽAVAJU Leskovačka mućkalica, simbol srpske kuhinje
Ovaj specijalitet je, kažu, nastao spontano, a ubrzo je postala tražen specijalitet na meniju mnogih domaćih kafana i restorana
RECEPT DANA Lenja pita sa mesom, može da zameni i ručak i večeru
Sve što vam je potrebno da upotpunite savršen dan koji je pred vama, jeste jedan dobar recept.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)