PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.

Za poseban šmek, rolat umotajte u slaninicu, a toliko je ukusan da vam nije potreban ni jedan prilog, osim možda salate po izboru.
Priredite sebi i svojim ukućanima pravi gurmanski ručak i napravite ovaj punjeni rolat od pilećeg mesa.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog pilećeg mesa
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1 jaje
- 60 g prezli
- 2 kašike mleka
- 7 listova kačkavalja
- 12 listova šunke
- 2 glavice luka
- 200 g tanko nasečene slanine
Priprema:
Prvo luk isecite na tanke trakice i pržite na ulju da se zastali i dobije lepu karamelizovanu boju.
Mleveno meso stavite u dublju činiju, pomešajte sa svim začinima, dodajte jaje, prezle i mleko, pa dobro izmešajte, tako da se svi sastojci dobro povežu, najbolje rukama.
Meso rasporedite na providnu foliju u oblik pravougaonika, debljine oko 1 centimetar.
Poređajte ravnomerno listove kačkavalja, zatim preko njega stavite šunku, a potom rasporedite karamelizovan luk.
Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte rukama.
Vodite računa da krajeve dobro zatvorite, da vam tokom pečenja sir ne iscuri.
Preko rolata poređajte slaninu isečenu na tanke listove, tako da ga lepo obložite sa svih strana.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.
Možda vas zanima:

FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom

RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti

PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.

POSNA PAŠTETA OD LEBLEBIJA Kremasti namaz za svaki dan, brzo i lako se pravi
Posna pašteta je odlična na tostiranom hlebu, lepinji ili kao namaz za štapiće od povrća

GRILOVANA LAGODNOST Piletina i šareno povrće za vrele dane
Jedan super lagani i osvežavajući letnji obrok sa piletinom i povrćem — idealan za tople dane

STARINSKI RECEPT ZA OKREPLJUJUĆE VARIVO Domaća čorba, najzdravije jelo na kašiku
Bolja od kafanske. Može bilo koja vrsta mesa, bilo koje povrće, bilo da je sveže ili zamrznuto moći ćete da napravite ovu čorbicu

STVORENA ZA LETNJE VRUĆINE Cezar salata je pun pogodak za porodični ručak, a ovaj sastojak joj daje poseban šmek
Što se tiče preliva, izbegnite kupovne flaširane verzije i napravite sopstveni domaći preliv...
Komentari (0)