PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.

Za poseban šmek, rolat umotajte u slaninicu, a toliko je ukusan da vam nije potreban ni jedan prilog, osim možda salate po izboru.
Možda vas zanima:

FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom

RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti

PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
Priredite sebi i svojim ukućanima pravi gurmanski ručak i napravite ovaj punjeni rolat od pilećeg mesa.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog pilećeg mesa
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1 jaje
- 60 g prezli
- 2 kašike mleka
- 7 listova kačkavalja
- 12 listova šunke
- 2 glavice luka
- 200 g tanko nasečene slanine
Priprema:
Prvo luk isecite na tanke trakice i pržite na ulju da se zastali i dobije lepu karamelizovanu boju.
Mleveno meso stavite u dublju činiju, pomešajte sa svim začinima, dodajte jaje, prezle i mleko, pa dobro izmešajte, tako da se svi sastojci dobro povežu, najbolje rukama.
Meso rasporedite na providnu foliju u oblik pravougaonika, debljine oko 1 centimetar.
Poređajte ravnomerno listove kačkavalja, zatim preko njega stavite šunku, a potom rasporedite karamelizovan luk.
Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte rukama.
Vodite računa da krajeve dobro zatvorite, da vam tokom pečenja sir ne iscuri.
Preko rolata poređajte slaninu isečenu na tanke listove, tako da ga lepo obložite sa svih strana.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)