PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.
![PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak](/data/images/2023-03-14/48713_shutterstock-2156956233_f.jpg?timestamp=1694901600)
Za poseban šmek, rolat umotajte u slaninicu, a toliko je ukusan da vam nije potreban ni jedan prilog, osim možda salate po izboru.
Priredite sebi i svojim ukućanima pravi gurmanski ručak i napravite ovaj punjeni rolat od pilećeg mesa.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog pilećeg mesa
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1 jaje
- 60 g prezli
- 2 kašike mleka
- 7 listova kačkavalja
- 12 listova šunke
- 2 glavice luka
- 200 g tanko nasečene slanine
Priprema:
Prvo luk isecite na tanke trakice i pržite na ulju da se zastali i dobije lepu karamelizovanu boju.
Mleveno meso stavite u dublju činiju, pomešajte sa svim začinima, dodajte jaje, prezle i mleko, pa dobro izmešajte, tako da se svi sastojci dobro povežu, najbolje rukama.
Meso rasporedite na providnu foliju u oblik pravougaonika, debljine oko 1 centimetar.
Poređajte ravnomerno listove kačkavalja, zatim preko njega stavite šunku, a potom rasporedite karamelizovan luk.
Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte rukama.
Vodite računa da krajeve dobro zatvorite, da vam tokom pečenja sir ne iscuri.
Preko rolata poređajte slaninu isečenu na tanke listove, tako da ga lepo obložite sa svih strana.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.
Možda vas zanima:
![svinjski vrat](/data/images/2023-07-14/59217_637729-img-5858-f_f.jpg)
PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman
![SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka](/data/images/2023-01-12/43970_626344-screenshot-1-f_f.jpg)
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
![ĐAKONIJA KOJU SVI OBOŽAVAJU Leskovačka mućkalica, simbol srpske kuhinje](/data/images/2021-10-27/4812_shutterstock-1603805470_f.jpg)
ĐAKONIJA KOJU SVI OBOŽAVAJU Leskovačka mućkalica, simbol srpske kuhinje
Ovaj specijalitet je, kažu, nastao spontano, a ubrzo je postala tražen specijalitet na meniju mnogih domaćih kafana i restorana
![RECEPT DANA Lenja pita sa mesom, može da zameni i ručak i večeru](/data/images/2023-04-23/52423_237743-lenja-pita-sa-mesom-f_f.jpg)
RECEPT DANA Lenja pita sa mesom, može da zameni i ručak i večeru
Sve što vam je potrebno da upotpunite savršen dan koji je pred vama, jeste jedan dobar recept.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
![posna pesak torta](/data/images/2024-07-24/95184_shutterstock-2301239953_f.jpg)
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
Komentari (0)