SLANI ROLAT OD LISNATOG TESTA Brzo i lako se pravi, pun je fila koji svi vole, pa je odličan doručak ili večera
Biće spremann za jelo već za pola sata.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.

SLANI ROLAT Fantastično punjeno pecivo po receptu Dine Đekić koje će očarati svakog ko ga proba
Možete ga jesti za doručak, večeru, užinu ili ga poslužiti kao predjelo na svečanoj trpezu.

ITALIJANSKI SPECIJALITET Stromboli je čuveni slani rolat savršenog ukusa
Slani rolat čiji ukus podseća na picu se svima dopada.

BRZINSKI DORUČAK ILI VEČERA Rolat od samo 2 kore, a pun bogatog fila
Fil od pečuraka, šunkarice i kačkavlja čini ovaj rolat ukusnim obrokom ili predjelom.
1 pakovanje lisnatog testa (500 g)
150 g iseckane šunkarice ili parizera
100 g sira po želji
100 g krem sira
1 jaje
1 kašičica susama
1 kašičica kima
Malo origana ili peršuna
Priprema:
Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na debljinu oko 1,5 cm. Premažite krem sirom, ali ostavite prazne ivice. Rasporedite šunku i usitnjen sir. Pospite po želji peršunom ili origanom. Ivice testa premažite s malo vode i urolajte testo. Prstima stisnite malo ivicu da se dobro spoji. Umutite jaje i premažite rolate. Pospite ih mešavinom susama ili kima. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)