SLANI ROLAT OD LISNATOG TESTA Brzo i lako se pravi, pun je fila koji svi vole, pa je odličan doručak ili večera
Biće spremann za jelo već za pola sata.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa (500 g)
150 g iseckane šunkarice ili parizera
100 g sira po želji
100 g krem sira
1 jaje
1 kašičica susama
1 kašičica kima
Malo origana ili peršuna
Priprema:
Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na debljinu oko 1,5 cm. Premažite krem sirom, ali ostavite prazne ivice. Rasporedite šunku i usitnjen sir. Pospite po želji peršunom ili origanom. Ivice testa premažite s malo vode i urolajte testo. Prstima stisnite malo ivicu da se dobro spoji. Umutite jaje i premažite rolate. Pospite ih mešavinom susama ili kima. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Možda vas zanima:
NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
SLANI ROLAT Fantastično punjeno pecivo po receptu Dine Đekić koje će očarati svakog ko ga proba
Možete ga jesti za doručak, večeru, užinu ili ga poslužiti kao predjelo na svečanoj trpezu.
ITALIJANSKI SPECIJALITET Stromboli je čuveni slani rolat savršenog ukusa
Slani rolat čiji ukus podseća na picu se svima dopada.
BRZINSKI DORUČAK ILI VEČERA Rolat od samo 2 kore, a pun bogatog fila
Fil od pečuraka, šunkarice i kačkavlja čini ovaj rolat ukusnim obrokom ili predjelom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)