Kad budete videli kako se prosto pravi, PICA MARGERITA će vam biti često na meniju

Trpeza/I.V.

18:03

Sezonski recepti 0

Kuvar koji je izmislio picu Margaritu je bio pravi genije. Probajte i složićete se sa nama!

Pica margerita
Shutterstock

 

Pica margerita

Sastojci: 

Za testo: 

2 šolje brašna 

1/2 suvog kvasca 

80 ml vode 

½ kašičice soli 

Za nadev: 

200 g pelata  

1 mocarela 

50 ml maslinovog ulja 

Svež bosiljak 

Priprema: 

Pomešajte sve sastojke za testo i umesite da bude srednje meko. Pokrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru dva sata. Premesite ga i oklagijom napravite tanku koru. Stavite je u podmazan pleh. U šerpu sipajte pelat, ulje, so po ukusu i stavite na srednju vatru da se kuva dok se zgusne kao sos. Time premažite testo. Preko poređajte komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite svežim listićima bosiljka. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading