Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
1/2 suvog kvasca
80 ml vode
½ kašičice soli
Za nadev:
200 g pelata
1 mocarela
50 ml maslinovog ulja
Svež bosiljak
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo i umesite da bude srednje meko. Pokrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru dva sata. Premesite ga i oklagijom napravite tanku koru. Stavite je u podmazan pleh. U šerpu sipajte pelat, ulje, so po ukusu i stavite na srednju vatru da se kuva dok se zgusne kao sos. Time premažite testo. Preko poređajte komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite svežim listićima bosiljka.
Možda vas zanima:
Kad budete videli kako se prosto pravi, PICA MARGERITA će vam biti često na meniju
Kuvar koji je izmislio picu Margaritu je bio pravi genije. Probajte i složićete se sa nama!
PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.
PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.
MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)