NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU Imamo originalni kafanski recept, tajna je u jednom sastojku koji svi zaboravljaju
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu. Od tada pa do danas postala je neizostavno jelo kafansko-restoranskih menija. Donosimo vam originalni recept pa čuvenu šniclu možete praviti u udobnosti sopstenog doma. Puno je predloga i menjani su sastojci više puta ali pravo jelo sadrži samo kajmak uz meso.

Sastojci:
Možda vas zanima:

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću
Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Po originalnom kafanskom receptu, klasik bez premca od 1956. godine
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Sočna i slasna, pravi raj za nepca, po originalnom kafanskom receptu
Postoji puno recepata za ovaj mesni delikates, ali po originalnom receptu sadrži samo kajmak uz meso. Toliko je dobra, da najbolje odmah stavite duplu meru.
meso po izboru
zreli kajmak (mladi se brže topi i ima slabiji ukus)
jaja
prezla
oštro brašno
so
biber
Priprema:
Za Karađorđevu šniclu podjednako je ispravno ako se koristi i junetina i svinjetina. Najbolje bi bilo koristiti file kao naj mekše meso koje se brzo peče ali je dovoljno dobro i meso buta koje je odmašćeno i sa kog su odklonjene sve žilice. Savršeno bi bilo da nabavite velike šnicle i da se sve umota u jednom komadu ali ako to nije moguće tu su čačkalice da pomognu da se rolovano meso koje je u komadima lepo učvrsti. Šniclu dobro izlupamo batom za meso, da bude što tanja. Obratite pažnju da vam ivice budu još tanje da bi se lepše slepile. Što je deblja šnicla to postoji veća verovatnoća da će meso prilikom prženja unutar rolata ostati sirovo.Zato meso mora biti maksimalno tanko i po mogućnosti što pravilnijeg oblika.Meso blago posolimo (u zavisnosti od slanosti kajmaka) i pospemo krupnim sveže mlevenim biberom pa bogato napunimo starim kajmakom.Meso zatim uvijemo kao palačinku naguravajući krajeve ka unutra da fil ne bi iscureo tokom pečenja.Ukoliko niste sigurni da je sve savršeno čvrsto ojačajte sa čačkalicama.Rolat zatim uvaljamo u brašno.Brašnasti rolat zatim uvaljamo u jaja koja smo ulupali sa prstohvatom soli.Nakon jaja rolat uvaljamo u prezle (krušne mrvice). Ukoliko volite deblju koricu kod paniranja ponovite još jednom postupak bez brašna, tj. nakon valjanja u prezlu ponovo vratite rolat u jaja pa opet u prezle.Meso pržimo u što više ulja na srednje jakom plamenu. Ukoliko ga pečete na jakom plamenu panaža će brzo poprimiti boju a meso će ostati sirovo a ukoliko jako smanjite plamen panaža će polako poprimiti boju, a meso će previše upiti ulje i punjenje će iscuriti. Zato srednja jačina plamena , rolat pržimo sa svih strana dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Gotov rolat ocedimo pažljivo od ulja i odložimo na nekoliko slojeva papirnog ubrusa.Prilog naravno spremate po želji i ukusu. Po starom i originalnom receptu Karađorđeva šnicla se preliva tartar sosom uz dodatak kriški limuna.

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
DAN PRE BAJE NASTUPA JOŠ JEDNA VELIKA ZVEZDA: Čuveni muzičari sviraju u petak pre sabora na koji je pozvao Vučić

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Udarno! Iz Kongresa pozvali Ukrajince da smene Zelenskog: Rusiji se moraju ustupiti teritorije...

Veruje se da ove stvari privlače siromaštvo: Čim ih izbacite iz kuće, novac i sreća će pokucati na vaša vrata!
BLOKADERSKI PREKI SUD IZGLASAO SMRTNU PRESUDU VUČIĆU! Zato narode dođite 12. aprila u 19 sati na veliki skup: Da niko nikada ne bude osuđen na smrt od prekih sudova

POGAČA SA KAČKAVALJEM Kada probate ovaj recept, zaboravićete na sve ostale
Sočna i ukusna, najbolje služite uz šolju jogurta.

SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.

POSNA KINOA SA SPANAĆEM Glavno jelo ili prilog, na vama je da izaberete
Ukusna i zdrava, pravićete stalno.

LAŽNA MIMOZA SALATA Kada probate ovaj recept zaboravićete na original, polovina nestane dok trepnete
Sočna i slasna, ukusa koji se ne zaboravlja.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)