KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.
Subota, 26. apr 2025.
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.
Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu.
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
Postoji puno recepata za ovaj mesni delikates, ali po originalnom receptu sadrži samo kajmak uz meso. Toliko je dobra, da najbolje odmah stavite duplu meru.
Ovaj delikates prvi je napravio kuvar Milovan Mića Stojanović 1956.godine. Postoji mnogo recepata ali originalni sadrži samo kajmak uz meso. Bićete oduševljeni ukusom.
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu. Od tada pa do danas postala je neizostavno jelo kafansko-restoranskih menija. Donosimo vam originalni recept pa čuvenu šniclu možete praviti u udobnosti sopstenog doma. Puno je predloga i menjani su sastojci više puta ali pravo jelo sadrži samo kajmak uz meso.
Pohovana urolana šnicla od telećeg buta, punjena kajmakom, jedan je od čuvenih srpskih specijaliteta. Sada je možete napraviti i kod kuće.