PLJESKAVICE OD KUPUSA Prave se brzo i lako, od jeftinih sastojaka

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Napravite posne pljeskavice za ručak. Prave se od kupusa i tunjevine, a jako lako mogu da pariraju onim mrsnim.

trpeza
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1/2 malog kupusa 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 2 jajeta 
  • 190 g tunjevine 
  • 1/2 malog ljubičastog luka
  • 1 čen belog luka
  • 4 kašike majoneza 
  • 1-2 kašičice ljutog sosa

Priprema

Izrendajte kupus, pa mu dodajte rendani sir. Umutite jaja pa posolite i pobiberite i dodajte u kupus i sir. Sipajte u istu posudu  i proceđenu tunjevinu, seckani ljubičasti luk, majonez, mleveni beli luk i ljuti sos. Sve dobro sjedinite, pa kašikom sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali ulje i pržite. 

Komentari (0)

Loading