PLJESKAVICE OD KUPUSA Prave se brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Napravite posne pljeskavice za ručak. Prave se od kupusa i tunjevine, a jako lako mogu da pariraju onim mrsnim.
Potrebno je
- 1/2 malog kupusa
- 150 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 190 g tunjevine
- 1/2 malog ljubičastog luka
- 1 čen belog luka
- 4 kašike majoneza
- 1-2 kašičice ljutog sosa
Priprema
Izrendajte kupus, pa mu dodajte rendani sir. Umutite jaja pa posolite i pobiberite i dodajte u kupus i sir. Sipajte u istu posudu i proceđenu tunjevinu, seckani ljubičasti luk, majonez, mleveni beli luk i ljuti sos. Sve dobro sjedinite, pa kašikom sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali ulje i pržite.
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)