KUPUS PLJESKAVICE Drugačije jelo koje ćete obožavati, a svaki zalogaj miluje nepca
Pljeskavice na drugačiji način koje će oboriti s nogu sve koji budu probali.
Potrebno je
- 1 glavica belog kupusa (oko 500 g)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- 100 g prezli (ili brašna)
- 50 g rendanog sira (opciono)
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Kupus očistite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi oko 10-15 minuta dok ne omekša, a zatim ga sitno iseckajte. Dodajte mu iseckani crni luk, beli luk, peršun, jaja, prezle (ili brašno), rendani sir (ako koristite), mlevenu crvenu papriku, so i biber.
Sve dobro promešajte rukama ili kašikom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od pripremljene smese oblikujte pljeskavice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pljeskavice sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane. Kada su pljeskavice gotove, stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)