KUPUS PLJESKAVICE Drugačije jelo koje ćete obožavati, a svaki zalogaj miluje nepca

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pljeskavice na drugačiji način koje će oboriti s nogu sve koji budu probali.

kupus pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica belog kupusa (oko 500 g)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 100 g prezli (ili brašna)
  • 50 g rendanog sira (opciono)
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:
Kupus očistite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi oko 10-15 minuta dok ne omekša, a zatim ga sitno iseckajte. Dodajte mu iseckani crni luk, beli luk, peršun, jaja, prezle (ili brašno), rendani sir (ako koristite), mlevenu crvenu papriku, so i biber.
Sve dobro promešajte rukama ili kašikom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od pripremljene smese oblikujte pljeskavice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pljeskavice sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane. Kada su pljeskavice gotove, stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.

 

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading