KUPUS PLJESKAVICE Drugačije jelo koje ćete obožavati, a svaki zalogaj miluje nepca
Pljeskavice na drugačiji način koje će oboriti s nogu sve koji budu probali.
Potrebno je
- 1 glavica belog kupusa (oko 500 g)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- 100 g prezli (ili brašna)
- 50 g rendanog sira (opciono)
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Kupus očistite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi oko 10-15 minuta dok ne omekša, a zatim ga sitno iseckajte. Dodajte mu iseckani crni luk, beli luk, peršun, jaja, prezle (ili brašno), rendani sir (ako koristite), mlevenu crvenu papriku, so i biber.
Sve dobro promešajte rukama ili kašikom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od pripremljene smese oblikujte pljeskavice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pljeskavice sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane. Kada su pljeskavice gotove, stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)