POSNA PICA SA TUNJEVINOM, ŠAMPINJONIMA I KAČKAVALJEM Prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite domaću posnu picu. Tunjevina zamenjuje meso, a posni kačkavalj menja pravi sir. Toliko je dobra da ćete stalno da je pravite.

posna pica
Shutterstock


TESTO

  • 1 ,5 dl mlake vode
  • 0,5 dl ulja
  • 1/2 paketa svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 g brašna

NADEV

  • 1 konzerva tunjevine u ulju
  • 100 gr biljnog kačkavalja
  • 50 gr mariniranih šampinjona
  • po želji paradajz pelat, origano i maslinke,sveža paprika

Priprema

Sipajte u mlaku vodu šećer i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke, i umesite mekano testo. Mesite ga par minuta pa ostavite 30 minuta da naraste. Razvijte testo pa ga stavite u pleh. Onda premažite paradajz pelat pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev. Na kraju narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Vodite računa da ne pregori odozdo. 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading