POSNA PICA SA TUNJEVINOM, ŠAMPINJONIMA I KAČKAVALJEM Prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite domaću posnu picu. Tunjevina zamenjuje meso, a posni kačkavalj menja pravi sir. Toliko je dobra da ćete stalno da je pravite.

posna pica
Shutterstock


TESTO

  • 1 ,5 dl mlake vode
  • 0,5 dl ulja
  • 1/2 paketa svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 g brašna

NADEV

  • 1 konzerva tunjevine u ulju
  • 100 gr biljnog kačkavalja
  • 50 gr mariniranih šampinjona
  • po želji paradajz pelat, origano i maslinke,sveža paprika

Priprema

Sipajte u mlaku vodu šećer i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke, i umesite mekano testo. Mesite ga par minuta pa ostavite 30 minuta da naraste. Razvijte testo pa ga stavite u pleh. Onda premažite paradajz pelat pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev. Na kraju narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Vodite računa da ne pregori odozdo. 

Komentari (0)

Loading