PICA VEGETARIANA Posna, slasna i preukusna, a ne morate da brojite kalorije
Šampinjoni i povrće daju poseban šmek, uzećete parče više.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.

TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.

PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 ½ dl mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 150 g biljnog sira
- 1 zelena paprika
- 100 g paradajza
- pola male glavice crnog luka
- 100 g šampinjona
- 2.5 dl paradajz pirea
- origano
- crne masline bez koštice
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kvasac izmrvite pa mu dodajte mlaku vodu, brašno, ulje i so. Od sastojaka zamesite gletko testo koje se neće lepiti. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga rastanjite, ostavite samo deblje ivice. Zatim pustite da odstoji 15 minuta. Zasebno izrendajte sir, isecite paradajz, papriku, masline, luk na kolutiće i pečurke na listove. Onda začinite origanom paradajz. Testo premažite paradajz pireom, pa ga pospite sirom, složite papriku, paradajz, luk i pečurke. Pospite origanom. Ostavite picu da odstoji deset minuta, pa je pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Bon appetit!

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)