NAJBRŽE TRILEĆE Klasik bez premca za koji milion domaćica deli recept na mrežama

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Gotovo za tren oka, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

trileće
Shutterstock

 

@recepti_bajms 🤍TRILEĆE najbrži recept🤍 Javite mi ko ne voli ovaj kolač pošto ja ne znam takvu osobu☺️ Toliko se jednostavno pravi, a može da se jede čim se spremi, jer ko će da čeka🫠 Sastojci: 6 jaja 6 kašika šećera 200g brašna pola praška za pecivo 800ml melka 400ml kondenzovanog mleka 400ml slatke pavlake 400g karamel preliva 1 štangla istopljene bele čokolade (po želji) Priprema: •Odvojite belanca i mutite ih mikserom dok se ne stvori pena, a onda postepeno dodajte šećer dok ne postane smesa čvrst sneg. •U umućena belanca dodajte jedno po jedno jaje i sjedinite. •Prašak za pecivo i brašno pomešajte i dodajte prosejano u smesu, pa umutite mikserom najslabijom brzinom. •Izlijte u kakup preko pek papira i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 min. Proverite čačkalicom da li je pečeno. •Kada se ispeče ostavite da se prohladi, a za to vreme pomešajte mleko, kondenzovano mleko i slatku pavlaku. •Kada se kolač prohladio izvadite ga naopako na poslužavnik i skinite pek papir, pa izbodite nožem svuda. •U kalup sipajte 1/3 pomešanih mleka, zatim u to potpoite kolač (onu stranu koju ste izboli), a zatim izbodite i gornju stranu i prelijte ostatkom pomešanih mleka. Ostavite da upije. •Prelijte karamel prelivom i ukrasite belom čokoladom. Uživajte!🫶🏽 • • • #trileçe #trilece #tresleches #easyrecepies #jednostavnirecepti #mojirecepti #recepti_bajms ♬ original sound - bobanaj

 

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 200 g brašna
  • pola praška za pecivo
  • 800 ml mleka
  • 400 ml kondenzovanog mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • 400 g karamel preliva
  • 1 štangla istopljene bele čokolade 


Priprema:

Odvojite belanca od žumanca. Mikserom belanca penasto umutite pa postepeno dodajte šećer, dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte jedno po jedno jaje pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu i mutite mikserom na najslabijoj brzini. Kalup obložite pek papirom pa izlijte smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Gotov trileće pustite da se prohladi. Zasebno pomešajte mleko sa kondenzovanim mlekom i slatkom pavlakom. Kolač izvadite naopačke na poslužavnik pa skinite pek papir. Ceo kolač izbockajte nožem. 1/3 preliva od mleka sipajte u kalup pa potopite kolač u to, stranom kojom ste bockali. Pustite da kolač upije mleko. Prelijte trileće prelivom od karamele i dekorišite belom čokoladom. Bon appetit!


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading