POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.

burek
Schutterstock

Potrebno je

  • 9 kora za gibanicu 
  • 1 dl ulja
  • 2 dl vode
  • pola kašičice soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje,so i vodu. Kore namažite pripremljenom mešavinom pa slažite u krug. Onda presavijte krajeve kora prema sredini,formirajući krug veličine okruglog pleha. Pažljivo prebacite kore u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim premažite površinu bureka sa ostatkom ulja i vode. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading