KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆU KOCKU ZA SUPU OD POVRĆA? Priprema je jednostavna, a ukus izvanredan
Lako možete sami da napravite kocku za supu od povrća. Uspeće i potpunim početnicima, a još je zdravija i ukusnija, od one kupovne.
![kocke za supu od povrća](/data/images/2024-04-02/82944_shutterstock-488627344_f.jpg?timestamp=1712008800)
Potrebno je
- 3 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 paštranaka
- 2 korena peršuna
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kelerabe
- 1/2 celera
- lišće celera
- 1 kašičica kurkume
- 1 veza peršuna
- ulje
- 80 g soli
Priprema:
U jednu posudu stavite oljuštenu, sitno seckanu šargarepu, seckani praziluk, paštrnak, koren peršuna, crni i beli luk, kelerabu, celer i listove celera. Seckano povrće preručite u šerpu sa zagrejanim uljem, pa posolite i pospite kurkumom. Nakon što povrće pusti sok, kuvajte još 8 minuta. Onda povrće stavite u blender i usitnite. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite smesu pa izravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite celu noć u zamrzivaču. Isecite kockice pa svaku umotajte u providnu foliju. Držite u zamrzivaču do upotrebe.
Možda vas zanima:
![prhko testo](/data/images/2024-07-18/94576_shutterstock-2299973837_f.jpg)
KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PRHKO TESTO Biće savršeno mrvičasto i krckaće pri svakom zalogaju
Uz nekoliko jednostavnih saveta dobićete najlepše poslastice od prhkog testa.
![krompir pire](/data/images/2024-07-05/93069_shutterstock-1733655299_f.jpg)
TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
![grašak](/data/images/2024-07-01/92565_shutterstock-2327946467_f.jpg)
DODAJTE OVO U GRAŠAK Poznati kuvar otkriva kako da se zgusne bez zaprške
Lagano i jednostavno jelo zgusnuće se za tren oka uz pomoć samo jednog sastojka koji ima svaka domaćica.
![pohovane šnicle](/data/images/2024-06-25/92073_shutterstock-228925060_f.jpg)
AKO DODATE OVO POHOVANIM ŠNICLAMA BIĆE SAVRŠENE A sijaće se kao zlatnik
Dodajte ovaj jeftin sastojak kad pohujete šnicle, biće savršenog ukusa i prelepe zlatno žute boje.
![giros](/data/images/2024-07-24/95211_giros-1_f.jpg)
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Komentari (0)