PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, klasik bez premca

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a meso se lepi za prste.

piletina sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 kesica začina piletina sa 4 vrste sira 
  • 100 g kačkavalja 

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće belo meso na šnicle. Poređajte u vatrostalnu činiju. Otopite na tihoj vatri kiselu pavlaku pa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro sjedinite. Skinite sa šporeta i dodajte začin, pa mešajte da se sjedini sve. Polovinu smese sipajte preko mesa, pa naređajte još jedan red mesa i preko pavlaku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumeni. Služite toplo. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading