NAJLEPŠA JELA OD MLADIH KROMPIRIĆA Konkretni obroci idealni za tople prolećne dane
Slasna i sočna jela držaće vas dugo sitim.
![bavarska salata](/data/images/2024-04-11/83874_bavarska-salata_f.jpg?timestamp=1712872800)
Sa sremušem
Sastojci:
- 500 g mladih krompira
- 1 šolja sremuša
- 1 kašičica kurkume
- so, biber
- ulje
Priprema
Krompiriće prvo skuvajte da bi kasnije upili manje ulja. Propržite ih potom na ulju, dodajte malo kurkume, začinite, te ubacite sremuš i još koji minut držite na vatri. Svež sremuš sameljite u blenderu sa malo soli i hladno ceđenog ulja, pa prelijte preko pečenih krompirića.
Sa slaninom
Sastojci:
- 1 kg mladih krompirića
- 100 g slanine
- 1 list lovora
- 1 crni luk
- so, biber, ulje
Priprema:
Skuvajte krompir s lovorom. Na malo ulja prodinstajte naseckan luk dok ne omekša. Izvadite, pa stavite seckanu slaninu i pržite dok ne postane hrskava. Dodajte skuvan krompir, luk, po ukusu začinite i dobro izmešajte.
Bavarska salata
Sastojci:
- 500 g mladih krompirića
- 200 g kobasice
- 1 crveni luk
- 2 kisela krastavčića
- 2 kisele jabuke
- 3-4 kisela krastavca
- 4 kašike sirćeta (jabučnog ili vinskog)
- 4 kašike ulja
- so, biber po ukusu
Priprema:
Kuvajte krompir u ljusci dok ne omekša, zatim ga oljuštite i narežite na kockice. Stavite ga u veliku posudu. Kobasicu nasecite na kolutiće i pržite je u tiganju dok ne postane hrskave. Dodajte je krompiru. Crveni luk naseckajte na tanke polumesece, kisele krastavce i jabuke na kockice te ih dodajte u posudu s krompirom i kobasicom. U maloj posudi pomešajte sirće, ulje, so i biber i napravite preliv. Prelijte preliv preko sastojaka u posudi i nežno promešajte.
S belim lukom
Sastojci:
- 500 g mladih krompira
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- svež peršun, sitno iseckan (opciono)
Priprema:
Dobro operite mlade krompire i ostavite im koru. U velikom loncu prokuvajte vodu. Dodajte krompire u ključalu vodu i kuvajte ih oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekani ali ne skroz skuvani. Trebalo bi da budu lagano probadljivi viljuškom. Ocedite krompire i ostavite ih da se malo ohlade. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut, dok ne postane mirisan. Dodajte krompire u tiganj s belim lukom. Pržite ih oko 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu koru.
Možda vas zanima:
![solakotopita](/data/images/2024-06-21/91627_sokalopita_f.jpg)
GRČKI SLATKIŠI POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Uspeće svima, a smažu se u trenu
Portokalopita, Sokolatopita, Cureki ili Lukumades, otopićete se od miline.
![stifado](/data/images/2024-06-21/91617_stifado_f.jpg)
OMILJENA SLANA JELA IZ GRČKE Idealna za vruće letnje dane, a imaćete osećaj kao da ste na moru
Musaka, stifado, pasticio ili kleftiko, šta god da odaberete, nećete da pogrešite.
![pastirska pita](/data/images/2024-05-03/86759_pastirska-pita-1_f.jpg)
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
![grilijaš trouglići](/data/images/2024-05-03/86760_grilijaz-trouglici-stock-photo-waffle-cake-made-of-crispy-waffle-cakes-with-boiled-condensed-milk-on-a-gray-background-quick-1702692556_f.jpg)
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
![posna pesak torta](/data/images/2024-07-24/95184_shutterstock-2301239953_f.jpg)
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
Komentari (0)