PRESIJAVAĆE SE KAO KRISTALI Ofarbajte jaja na ovaj potpuno prirodni način, bićete oduševljeni rezultatom
Tehnika farbanja vinom je potpuno prirodna a jaja ispadnu prelepa.
Potrebna su vam jaja, crveno vino i malo soli. U jednu šerpu stavite jaja pa nalijte vino i dodajte malo soli. Ostavite da se jaja kuvaju sa vinom, ali obratite pažnju da li su jaja skroz potopljena. Kuvajte 5 minuta nakon što proključaju, znači oko 20 minuta. Zatim sklonite sa ringle i ostavite tako bar 12 sati. Tamno ljubičasta jaja sa efektom presijavanja oduševiće sve goste na svečanoj trpezi.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
Komentari (0)