PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
- 500 g kore za pitu
- 5 jaja
- pola l jogurta
- 300 g sira
- 300 g spanaća
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša ulja
- so po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Spanać kratko obarite, pa ga ocedite i iseckajte. 3 Jaja umutite pa dodajte usitnjen sir, spanać, prašak za pecivo i 300 ml jogurta. Posolite. Pleh obložite papirom za pečenje pa preko stavite 3 kore, odvojite još 3 kore sa strane za prekrivanje pite. Ostale kore jednu po jednu gužvajte i umačite u fil i ređajte u pleh. Odgore prekrijte sa one odvojene tri kore. Isecite pitu na kocke pa prelijte prelivom. Umutite 2 jaja pa dodajte čašu jogurta, čašu kisele vode i čašu ulja. Ostavite da kore lepo upiju i onda stavite u rernu. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vaša pita sa spanaćem je gotova. Prijatno!
Možda vas zanima:
POPAJEVA PITA SA SPANAĆEM Pravi se maltene sama, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Sočna i slasna, a bićete siti satima.
GRČKA SPANAKOPITA BUDI SVA ČULA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, savršena za doručak
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PITA SA SPANAĆEM OD GOTOVIH KORA Savršena vruća ,a biće super i kada se ohladi
Poćiće vam voda na usta koliko je ukusna.
GURMANSKA SVEČANA PITA Sa spanaćem, lukom i kačkavaljem, nema ko će joj odoleti
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)