POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- so
- 1 mešavine suvih začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- peršunov list
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, propržite ga malo na ulju. Dolijte vino i dinstajte dok ne provri. Onda dodajte pečurke sečene na listove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte so, biber, začine, pa sklonite sa ringle. U zasebnu šerpu nalijte 2 litra vode pa u to dodajte kocku za supu. Nakon što voda proključa, dodajte pirinač. Kuvajte pirinač 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Zatim ga ocedite. U pečurke dodajte pola pirinča, pa preko pola rendanog biljnog kačkavalja. Nakon toga dodajte drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem i peršunom. Vaš rižoto je spreman. Prijatno!
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
SVETOGORSKI RIŽOTO Ovako ga vekovima prave monasi na Hilandaru, jedan sastojak mu daje poseban šmek
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO Recept modne kreatorke Verice Rakočević za najbolji ručak, prste da poližete
Modna dizajnerka Verica Rakočević jedna je od dama sa naše scene koja dokazuje da se trud isplati i da karijera može da traje decenijama, i to bez skandala. Da nije talentovana samo za modu, pokazuje i recept za ovaj neodoljivi rižoto. Osvaja na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)