POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- so
- 1 mešavine suvih začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- peršunov list
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, propržite ga malo na ulju. Dolijte vino i dinstajte dok ne provri. Onda dodajte pečurke sečene na listove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte so, biber, začine, pa sklonite sa ringle. U zasebnu šerpu nalijte 2 litra vode pa u to dodajte kocku za supu. Nakon što voda proključa, dodajte pirinač. Kuvajte pirinač 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Zatim ga ocedite. U pečurke dodajte pola pirinča, pa preko pola rendanog biljnog kačkavalja. Nakon toga dodajte drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem i peršunom. Vaš rižoto je spreman. Prijatno!
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)