POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

posni rižoto
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g šampinjona
  • 150 g crvenog luka
  • 300 g pirinča
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • 1 dl ulja
  • 1 dl belog vina
  • so
  • 1 mešavine suvih začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • peršunov list

Priprema

Iseckajte sitno crni luk, propržite ga malo na ulju. Dolijte vino i dinstajte dok ne provri. Onda dodajte pečurke sečene na listove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte so, biber, začine, pa sklonite sa ringle. U zasebnu šerpu nalijte 2 litra vode pa u to dodajte kocku za supu. Nakon što voda proključa, dodajte pirinač. Kuvajte pirinač 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Zatim ga ocedite. U pečurke dodajte pola pirinča, pa preko pola rendanog biljnog kačkavalja. Nakon toga dodajte drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem i peršunom. Vaš rižoto je spreman. Prijatno!

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading