POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- so
- 1 mešavine suvih začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- peršunov list
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, propržite ga malo na ulju. Dolijte vino i dinstajte dok ne provri. Onda dodajte pečurke sečene na listove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte so, biber, začine, pa sklonite sa ringle. U zasebnu šerpu nalijte 2 litra vode pa u to dodajte kocku za supu. Nakon što voda proključa, dodajte pirinač. Kuvajte pirinač 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Zatim ga ocedite. U pečurke dodajte pola pirinča, pa preko pola rendanog biljnog kačkavalja. Nakon toga dodajte drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem i peršunom. Vaš rižoto je spreman. Prijatno!
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
SVETOGORSKI RIŽOTO Ovako ga vekovima prave monasi na Hilandaru, jedan sastojak mu daje poseban šmek
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO Recept modne kreatorke Verice Rakočević za najbolji ručak, prste da poližete
Modna dizajnerka Verica Rakočević jedna je od dama sa naše scene koja dokazuje da se trud isplati i da karijera može da traje decenijama, i to bez skandala. Da nije talentovana samo za modu, pokazuje i recept za ovaj neodoljivi rižoto. Osvaja na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)