CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka
Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.

Potrebno je
Možda vas zanima:

CRNAC BEZ JAJA Kolač jeftinih sastojaka i kontroverznog imena, gotov začas a mekan kao duša
Sočan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša mleka
- 1 šađa ulja
- 2 čaše smeđeg šećera
- 2 čaše griza
- 4 pune kašike kakaoa
- 1 kašičica mlevene kafe
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ruma
- 2 izgnječene banane
Za glazuru
- 150 g crne čokolade za kuvanje
- 10 kašika mleka
- 7 kašika ulja
- 50 g maslaca
- 1 kašika ruma
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom. U jednoj posudi pomešajte mleko, jogurt i ulje. Sjedinite žicom za mućenje. Dodajte šećer i izgnječene banane. Umutite. Zasebno pomešajte griz, sodu bikarbonu, kafu i kakao. Ubacite u mešavinu sa tečnim sastojcima. Dodajte rum pa sjedinite žicom. Smesu preručite u pleh pa ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, dok ne porumeni. U šerpicu stavite izlomljenu čokoladu, ulje, seckani maslac i mleko. Mešajte na tihoj vatri, da se sastojci sjedine. Skinite sa vatre, sipajte rum, i promešajte. Čačkalicom proverite da li je dovoljno pečen. Izvadite i prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Potom prebacite u frižider. Isecite kolač na veće kocke pa služite. Bon appetit!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)