CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka
Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.
Potrebno je
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša mleka
- 1 šađa ulja
- 2 čaše smeđeg šećera
- 2 čaše griza
- 4 pune kašike kakaoa
- 1 kašičica mlevene kafe
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ruma
- 2 izgnječene banane
Za glazuru
- 150 g crne čokolade za kuvanje
- 10 kašika mleka
- 7 kašika ulja
- 50 g maslaca
- 1 kašika ruma
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom. U jednoj posudi pomešajte mleko, jogurt i ulje. Sjedinite žicom za mućenje. Dodajte šećer i izgnječene banane. Umutite. Zasebno pomešajte griz, sodu bikarbonu, kafu i kakao. Ubacite u mešavinu sa tečnim sastojcima. Dodajte rum pa sjedinite žicom. Smesu preručite u pleh pa ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, dok ne porumeni. U šerpicu stavite izlomljenu čokoladu, ulje, seckani maslac i mleko. Mešajte na tihoj vatri, da se sastojci sjedine. Skinite sa vatre, sipajte rum, i promešajte. Čačkalicom proverite da li je dovoljno pečen. Izvadite i prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Potom prebacite u frižider. Isecite kolač na veće kocke pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
CRNAC BEZ JAJA Sastojke već imate, samo treba da izmešate i ispečete
Sočan i sladak desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
CRNAC BEZ JAJA Sočan kolač kontroverznog imena savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Mekan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
CRNAC BEZ JAJA Kolač jeftinih sastojaka i kontroverznog imena, gotov začas a mekan kao duša
Sočan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)