POSNI KOLAČ NA VODI Sočan i ukusan, za prave sladokusce, a gotov za pola sata
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 400 ml vode
- 12 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 10 kašika mlevenih oraha
- 5 kašika griza
- 4 kašike džema od šljiva
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 rendane jabuke
- cimet po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sve sastojke stavite u činiju i dobro sjedinite, tako da dobijete kompaktnu smesu. Izlijte sve u pleh veličine 25x35 cm, obložen pek papirom i pecite oko 30 min na 180 stepeni. Kad bude pečen, izvadite i premažite džemom po ukusu, a odozgo obilno pospite seckanim orasima. Kada se ohladi secite kolač na kocke željene veličine i poslužite. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Komentari (0)