KOLAČ SA PARADAJZOM Jeftin desert skupog ukusa koji uspeva i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočni kolač nestaće sa stola odmah.

kolač sa paradajzom
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1 šolja soka od paradajza
  • 1 šolja biljnog ulja
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g brašna

za glazuru

  • pola šolje marmelade po izboru
  • 50 g tamne čokolade
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, šećer i ulje. Žicom dobro sjedinite. Brašno pomešano sa praškom za pecivo dodajte postepeno u smesu. Kad gustina testa bude kao za uštipke, preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Marmeladom premažite ohlađen kolač. Na kraju, pospite čokoladom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading