KOLAČ OD TIKVICA? MOGUĆE JE! Sočan i mekan kao duša, uzećete parče više

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Drugačiji desert u neodoljivom spoju, pravićete stalno.

kolač od tikvica
Shutterstock

Potrebno je

Za kolač:

  • 250 g tikica
  • 150 g šećera
  • 50 g omekšalog maslaca
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  •  1 jaje
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat cimeta
  •  125 g iseckanih lešnika ili oraha

Za glazuru:

  • 175 g šećera u prahu
  • 15 g omekšalog maslaca
  • 20 ml mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi umutite šećer, maslac, vanilin ekstrakt i jaje. Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet, pa smesi dodajte rendane i oceđene tikvice. Umešajte seckane orahe. Sve sjedinite. Smesu preručite u pleh i pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite šećer, maslac i mleko, da dobijete glazuru. Kolač ostavite da se prohladi pa prelijte glazurom. Bon appetit!

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading