GURMANSKA KROMPIR ČORBA Aromatična i slasna, a popravlja dan u trenu
Preukusna čorba od krompira, za one izbirljive.
Potrebno je
- 450 g seckane slanine
- 2 stabljike celera, iseckane na kockice
- 1 luk, seckani
- 3 čena belog luka, mlevena
- 8 krompira, oljuštenih i isečenih na kockice
- 500 ml pilećeg bujona, ili dovoljno da pokrije krompir
- 3 kašike putera
- 30 ml višenamenskog brašna
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 3 kašičice seckanog svežeg peršuna
- soli i sveže mlevenog crnog bibera po ukusu
Priprema
Pripremite sve sastojke. Slaninu pecite u rerni na srednjoj temperaturi, 5 do 10 minuta, uz povremeno okretanje. Onda je ocedite na ubrusu. Ostavite četvrtinu šolje masti od slanine. U toj masti propržite crni luk i celer, oko 5 minuta, dok ne postane staklast. Dodajte beli luk pa pecite još 2 minuta. Ubacite i sečen krompir, pa pržite par minuta. Zatim vratite slaninu u tiganj i nalijte pileći bujon, da prekrije krompir. Stavite poklopac i dinstajte 15 do 20 minuta, sve dok krompir ne omekša. Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Brašno umutte, pa pržite uz neprestano mešanje, oko 2 minuta. Pavlaku za kuvanje i peršun umutite pa stavite da proključa, i kuvajte oko 5 minuta, uz neprestano mešanje. Mešavinu pavlake dodajte u mešavinu krompira, pa sve promešajte. Oko pola supe izblendajte u blenderu. Onda vratite u tiganj. Začinite. Bon appetit!
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
Komentari (0)