KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
Potrebno je
- 6 traka slanine, isečene na kockice
- 380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
- 1 mala šargarepa, narendana
- 60 g seckanog luka
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika iseckanog celera
- 400 ml pilećeg bujona
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 380 ml mleka
- 230 g topljenog sira, isečenog na kockice
- 2 mlada luka, tanko naseckana
Priprema
Slaninu propržite u velikom tiganju, na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Kad postane hrskava dodajte krompir, luk, celer, začine i bujon. Ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i dinstajte poklopljeno, 10 do 15 minuta, sve dok krompir ne omekša. Dodajte brašno i mleko dok ne smesa ne postane glatka. Pustite da proključa, uz neprestano mešanje, pa nastavite da kuvate i mešate dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Dodajte sir u čorbu dok se ne rastopi. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
GURMANSKA KROMPIR ČORBA Aromatična i slasna, a popravlja dan u trenu
Preukusna čorba od krompira, za one izbirljive.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)