JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 6 - 7 krompira
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 1 crni luk
- so
- biber
- slatka paprika
- suvi začin
- peršun
- 1 kašika brašna
Priprema:
Prodinstajte šargarepu sečenu na kolutove. Dodajte seckan crni luk i papriku, pa dinstajte još par minuta. Umešajte sečen krompir na kockice pa začinite po želji. Dobro poklopite, pa ostavite da se dinsta još par minuta. Pazite da povrće ne zagori, pa nalijte vodu, poklopite i kuvajte oko 20 minuta.Pomešajte kašiku brašna sa vodom, pa dodajte u čorbu. Na kraju, pospite peršunom.
Možda vas zanima:
KEBINA RIBLJA ČORBA RASPAMETILA DOMAĆICE Kažu da od nje nema bolje
Pevač Dragan Kojić Keba nedavno je održao koncert u Sava centru čime je obeležio svoju višedecenijsku karijeru. Jednom prilikom je podelio recept za riblju čorbu koju sam pravi, a koju posebno vole supruga Olja i deca Igor i Nataša. Savršena za dane posta, kažu da joj po ukusu nema ravne.
KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Mirisna i kremasta, savršeno jelo na kašiku
Krepi organizam u trenu.
POSNA MANASTIRSKA ČORBA Baš ovako je vekovima prave monasi na Hilandaru
Sočna i zasitna, savršena za dane Gospojinskog posta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)