KIŠ SA SIROM, BROKOLIJEM I GRAŠKOM Bolji od onog klasičnog, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni kiš oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g zamrznutog prhkog testa
- 25 g sitno rendanog kačkavalja
- 200 g brokolija
- 100 g svežeg graška ili smrznutog
- 2 jajeta
- 100 g krem sira
- 150 g kisele pavlake
- ceo muskatni oraščić, za rendanje
- 100 g potočarke
- 300 g mladog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo razvaljajte u pravougaonik, na pobrašnjenoj radnoj površini.Dodajte mladi sir, pa umesite testo na pola i razvucite u krug koji odgovara kalupu. Pustite da se prohladi 20 minuta. Brokoli kuvajte u ključaloj vodi 10 minuta, pa ga procedite. Odmrznite grašak. Izbockajte podlogu kiša viljuškom, pa obložite papirom za pečenje i pecite 30 minuta, uklonite papir za pečenje i ponovo izbockajte, pa pecite još 10-15 minuta dok kiš ne porumeni. Zasebno, u činiji, umutite jaja, pa dodajte krem sir i kiselu pavlaku. Začinite pa dodajte muskatni oraščić. Nanesite na kiš grašak i potočarku, pa izmrvite polovinu mladog sira i kačkavalj. Zatim prelijte kremastu mešavinu jaja, pa po tome rasporedite cvetove brokolija. Po vrhu poređajte preostali mladi sir i preostali kačkavalj. Pecite oko 25-30 minuta dok se fil ne stegne i sir ne porumeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)