KIŠ SA SIROM, BROKOLIJEM I GRAŠKOM Bolji od onog klasičnog, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočni kiš oduševiće i one izbirljive.

kiš sa sirom, graškom i brokolijem
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g zamrznutog prhkog testa
  • 25 g sitno rendanog kačkavalja
  • 200 g brokolija
  • 100 g svežeg graška ili smrznutog
  • 2 jajeta
  • 100 g krem sira
  • 150 g kisele pavlake
  • ceo muskatni oraščić, za rendanje
  • 100 g potočarke
  • 300 g mladog sira

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo razvaljajte u pravougaonik, na pobrašnjenoj radnoj površini.Dodajte mladi sir, pa umesite testo na pola i razvucite u krug koji odgovara kalupu. Pustite da se prohladi 20 minuta. Brokoli kuvajte u ključaloj vodi 10 minuta, pa ga procedite. Odmrznite grašak. Izbockajte podlogu kiša viljuškom, pa obložite papirom za pečenje i pecite 30 minuta, uklonite papir za pečenje i ponovo izbockajte, pa pecite još 10-15 minuta dok kiš ne porumeni. Zasebno, u činiji, umutite jaja, pa dodajte krem sir i kiselu pavlaku. Začinite pa dodajte muskatni oraščić. Nanesite na kiš grašak i potočarku, pa izmrvite polovinu mladog sira i kačkavalj. Zatim prelijte kremastu mešavinu jaja, pa po tome rasporedite cvetove brokolija. Po vrhu poređajte preostali mladi sir i preostali kačkavalj. Pecite oko 25-30 minuta dok se fil ne stegne i sir ne porumeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

Komentari (0)

Loading