KIŠ SA SIROM, BROKOLIJEM I GRAŠKOM Bolji od onog klasičnog, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni kiš oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g zamrznutog prhkog testa
- 25 g sitno rendanog kačkavalja
- 200 g brokolija
- 100 g svežeg graška ili smrznutog
- 2 jajeta
- 100 g krem sira
- 150 g kisele pavlake
- ceo muskatni oraščić, za rendanje
- 100 g potočarke
- 300 g mladog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo razvaljajte u pravougaonik, na pobrašnjenoj radnoj površini.Dodajte mladi sir, pa umesite testo na pola i razvucite u krug koji odgovara kalupu. Pustite da se prohladi 20 minuta. Brokoli kuvajte u ključaloj vodi 10 minuta, pa ga procedite. Odmrznite grašak. Izbockajte podlogu kiša viljuškom, pa obložite papirom za pečenje i pecite 30 minuta, uklonite papir za pečenje i ponovo izbockajte, pa pecite još 10-15 minuta dok kiš ne porumeni. Zasebno, u činiji, umutite jaja, pa dodajte krem sir i kiselu pavlaku. Začinite pa dodajte muskatni oraščić. Nanesite na kiš grašak i potočarku, pa izmrvite polovinu mladog sira i kačkavalj. Zatim prelijte kremastu mešavinu jaja, pa po tome rasporedite cvetove brokolija. Po vrhu poređajte preostali mladi sir i preostali kačkavalj. Pecite oko 25-30 minuta dok se fil ne stegne i sir ne porumeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)