TRADIONALNO TURSKO JELO KOJE PODSEĆA NA PUNJENU PAPRIKU Sogan dolma za sve prilike
Mirisom osvaja i one koji ne vole luk, a idealno za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 kg većih glavica luka
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 50 g šargarepe
- 50 g celera
- 100 g pirinča
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
Za serviranje
- 2 dl pavlake
- limun
Priprema
Luk očistite pa zasecite svaku glavicu pri vrhu, odsecite joj "kapicu". U lonac nalijte litar vode , posolite, pa kad proključa ubacite luk. Kuvajte tako par minuta. Ocedite i ostavite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte seckanu šargarepu sa celerom. Operite pirinač u nekoliko voda pa ga dodajte u meso. Posolite u pobiberite. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Pripremljenom smesom punite luk. Spoljašnji sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. U šerpu poređajte punjene lukove, pa pospite mlevenom začinskom paprikom. Kuvajte na jakoj vatri, dok ne provri. Onda kuvajte poklopljeno, na slaboj vatri. Prelijte sogan dolmu pavlakom ili limunovim sokom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
SOGAN DOLMA Orijentalno, sočno i pikantno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Jedno od najpoznatijih turskih jela, podseća na sarmu ali je jedinstveno i specifično.
SOGAN DOLMA Specijalitet iz Turske na koji niko ne ostaje ravnodušan
Ako želite da probate neko drugačije jelo, napravite čuvenu Sogan Dolmu. Ovaj turski delikates najviše podseća na punjene paprike, ali je fenomenalnog, posebnog ukusa. Egzotična kombinacija luka punjenog sa mlevenim mesom neće vas ostaviti ravnodušnim.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)