BAKIN GRAŠAK BUDI USPOMENE IZ DETINJSTVA Kuvano jelo "na kašiku " na kome su odrasle greneracije

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

grašak
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg filea
  • 200 g mladog graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Pileći file isecite na kockice, začinite solju i biberom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne postane zlatna. Dodajte sitno seckani crni i beli luk, propržite dok ne omekšaju. Dodajte brašno i dobro promešajte. Sipajte bujon i dodajte grašak, pa kuvajte dok se grašak ne skuva. 

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading