HILANDAR TORTA Čuvena poslastica sa Svete Gore, kremasta i preukusna, u savršenom čokoladnom spoju
Recept star više vekova, za poslasticu koja se ne odbija.

Potrebno je
Možda vas zanima:

RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA Sa puno fila i slojeva, za svaku svečanost
Neodoljiva i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce
Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.

MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.

ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
15 jaja
Za koru:
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike kakaa
Za fil:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 125 g putera
- 5 kašika šećera
Za dekoraciju:
- 50 g mlevenih oraha
- 1 kašika tankih parčadi bele čokolade
- čokoladni ukrasi
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi 10 jaja sa šečerom umutite mikserom. Dodajte mlevene orahe i kakao pa sjedinite varjačom. U pleh obložen pek papirom preručite smesu. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Puter sa izlomljenom čokoladom otopite na pari. Od preostalih jaja odvojite balanca od žumanca. Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Zasebno, umutite žumanca pa dodajte otopljenu čokoladu sa puterom. Umutite. Dodajte belanca pa mutite. Ostavite fil u frižideru da se stegne. Koru podelite na dva dela, da dobijete dve. Prvu koru premažite filom. Stavite preko drugu koru. Premažite filom celu tortu. Nanesite mlevene orahe sa strane torte, i po krajevima gornje površine. Belom čokoladom i ukrasima dekorišite sredinu torte. Prijatno!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)