VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 200 g masti
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 limun

I još:

  • džem od kajsije
  • prah-šećer

 

Priprema:

Rernu zagrejte na  180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, mast, jaje, belance, limun i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Razvucite oklagijom i vadite modlicom željene oblike. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Spajajte vanilice džemom pa valjajte u prah-šećer. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading