VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru
Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna
- 200 g masti
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 1 belance
- 1 prašak za pecivo
- 1 limun
I još:
- džem od kajsije
- prah-šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, mast, jaje, belance, limun i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Razvucite oklagijom i vadite modlicom željene oblike. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Spajajte vanilice džemom pa valjajte u prah-šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE VANILICE OD SAMO 3 SASTOJKA Svi ih vole, a tope se ustima
Prave se brzo i lako a pojedu se u jednom zalogaju, zato najbolje stavite duplu meru.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Komentari (0)