RIBOLITA Italijanska osvežavajuća supa krepi organizam u trenu, a pravi raj za nepca
Toskanska supa osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 kašike maslinova ulja
- 1 crveni luk
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- 400 g pelata
- 1 kašika pire od paradajza
- 1 l supe od kocke
- 400 g pasulja
- 250 g spanaća
- 2 kašike parmezana
- so, biber
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte crni, beli luk, i praziluk. Šargarepu iseckajte na komadiće. Pelat ocedite i naseckajte. Pasulj iz konzerve ocedite i isperite. Operite i usitnite spanać. Propržite crni luk, šargarepu i praziluk u loncu pazeći da ne zagore. Zatim, dodajte beli luk i kratko propržite, pa paradajz-pire i supu. Posolite i pobiberite prema ukusu. Zgnječite viljuškom polovinu pasulja pa dodajte u lonac. Pustite da tečnost uvri, pa smanjite temperaturu. Pustite da lagano ključa pola sata. Dodajte preostali pasulj i spanać i kuvajte supu još pola sata. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RINFLAJŠ KLASIK ZA SVA VREMENA Supa, ručak i glavno jelo u jednom obroku
Služite sa renom ili senfom.
SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)