RIBOLITA Italijanska osvežavajuća supa krepi organizam u trenu, a pravi raj za nepca
Toskanska supa osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 kašike maslinova ulja
- 1 crveni luk
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- 400 g pelata
- 1 kašika pire od paradajza
- 1 l supe od kocke
- 400 g pasulja
- 250 g spanaća
- 2 kašike parmezana
- so, biber
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte crni, beli luk, i praziluk. Šargarepu iseckajte na komadiće. Pelat ocedite i naseckajte. Pasulj iz konzerve ocedite i isperite. Operite i usitnite spanać. Propržite crni luk, šargarepu i praziluk u loncu pazeći da ne zagore. Zatim, dodajte beli luk i kratko propržite, pa paradajz-pire i supu. Posolite i pobiberite prema ukusu. Zgnječite viljuškom polovinu pasulja pa dodajte u lonac. Pustite da tečnost uvri, pa smanjite temperaturu. Pustite da lagano ključa pola sata. Dodajte preostali pasulj i spanać i kuvajte supu još pola sata. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)