PREKRASNI RECEPT SA APENINA Italijanska supa sa začinima okrepiće vas za ceo dan

Alo.rs

18:03

Kulinarski globus 0

Nećete se pokajati kada je probate.

PREKRASNI RECEPT SA APENINA Italijanska supa sa začinima okrepiće vas za ceo dan
pixabay

Italijanska supa

Sastojci:

1 crni luk

1 čen belog luka

1 paprika šilja

1/2 tikvice (oko 250 g)

2 krompira (oko 250 g)

300 g mlevenog mesa

300 ml soka od paradajza

1 kašika aleve paprike

suvi začin

biber

ulje

Priprema:

Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir oljuštite i isecite na komade veličine zalogaja. Papriku šilju isecite na pola, pa na tanke tračice. Na malo ulja ili masti propržite prvo oba luka, a onda dodajte mleveno
meso i mešajte tako da ne ostane u većim grudvicama. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, alevu
papriku, suvi začin, biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta. Dodajte paradajz sok i 2 čaše
vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan. Pred kraj kuvanja proverite da li je dovoljno začinjeno, pa dodajte još malo suvog začina, bibera i aleve paprike ukoliko je potrebno.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading