KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
Potrebno je
Za kadaif:
- 500 g kadaif testa (tanko, narezano testo)
- 250 g rastopljenog putera
- 200 g mlevenih oraha ili pistaća
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 limun (sok i kora)
- 1 štapić cimeta
Priprema:
Kadaif testo raširite i podelite na jednake delove. Svaki deo prelijte rastopljenim puterom. Na početak svakog dela stavite malo mlevenih oraha ili pistaća i pažljivo savijte u rolnu. Rolne poređajte u podmazan pleh, prelijte preostalim puterom i pecite dok ne postanu zlatnosmeđe, oko 30-40 minuta na 180 stepeni. U šerpi pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru, i štapić cimeta. Kuvajte dok sirup ne postane gust. Vruć kadaif prelijte toplim sirupom i ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Možda vas zanima:
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)