KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.

Potrebno je
Za kadaif:
- 500 g kadaif testa (tanko, narezano testo)
- 250 g rastopljenog putera
- 200 g mlevenih oraha ili pistaća
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 limun (sok i kora)
- 1 štapić cimeta
Priprema:
Kadaif testo raširite i podelite na jednake delove. Svaki deo prelijte rastopljenim puterom. Na početak svakog dela stavite malo mlevenih oraha ili pistaća i pažljivo savijte u rolnu. Rolne poređajte u podmazan pleh, prelijte preostalim puterom i pecite dok ne postanu zlatnosmeđe, oko 30-40 minuta na 180 stepeni. U šerpi pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru, i štapić cimeta. Kuvajte dok sirup ne postane gust. Vruć kadaif prelijte toplim sirupom i ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Možda vas zanima:

NAJČOKOLADNIJE ČOKOLADNE KOCKE Desert mekan kao duša koji uspeva i početnicima
Pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

FIGARO OBLANDE Sa suvim voćem, sočne i slatke, za pravo uživanje
Prave se lako, a nestaće sa stola prve.

MAFINI SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljivi desert koji se smaže u trenu, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

KOMPOT OD JABUKA Zdrav i ukusan, krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz suve šljive.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.

POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.
Komentari (0)