NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

Potrebno je
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 250 g brašna
Za sos:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 800 ml paradajz sosa
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- parmezan
Priprema
Sečen krompir stavite u šerpu. Posolite i kuvajte, sve dok ne postane mekan. Onda ga procedite i ispasirajte. Dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa zamesite testo. Podelite testo na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. Rolajte testo gore dole dok ne dobijete oblik. Zatim ga isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu sa ključalom vodom. Gotove su čim isplivaju na površinu. Dinstajte luk na zagrejanom ulju, u većem tiganju, sve dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Nalijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Sve promešajte pa kuvajte još 5-10 minuta. Dodajte u sos proceđene njoke i kuvajte još minut, dva. Na kraju, pospite parmezanom. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.

NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo kao osmišljeno za hladne dane, ukusa koji govori 1000 jezika
Dodajte prilog po želji i uživajte.

NJOKE U PARADAJZ SOSU Klasik kojem se rado vraćamo, posan a veran originalu, za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo obožavaće cela porodica, a držaće vas dugo sitim.

FENOMENALNE NJOKE NA 100 NAČINA Recepti za dušu i telo, svaki zalogaj je gurmanski raj
U paradajz sosu, u sosu od slanine i tikvica, od koprive, ili iz rerne pojednako osvajaju ukusom kao i one u pesto sosu, sa svinjetinom, crne ili sa vrgnjima...

ČIZBURGER PITI NIKO NE MOŽE DA ODOLI Savršena vruća, a biće super i hladna
Savršenog ukusa, a zamirisaće cela kuća.

SPANAĆ MUSAKA SA MLEVENIM MESOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za savršen nedeljni ručak
Sočna i slasna, ukućani će biti oduševljeni.

POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, smažu se u trenu
Samo dodajte javorov sirup i namaz po želji.

UŠTIPCI MEKANI KAO DUŠA Recept Ane Sević raspametio domaćice na mrežama, svi ga dele
Iako je pobornica zdrave ishrane, voditeljka Ana Sević podelila je recept za uštipke kojima nije moguće odoleti. Ovaj recept joj je dala baka, i jedino takve priznaje, prave domaće. Njene kulinarske specijalitete najviše vole suprug Danijel i deca, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni.

BAKIN SPANAĆ MIRIŠE NA DETINJSTVO Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz meso ili ribu.
Komentari (0)