NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
![njoke u paradajz sosu](/data/images/2024-06-24/91878_shutterstock-2079908065_f.jpg?timestamp=1719180000)
Potrebno je
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 250 g brašna
Za sos:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 800 ml paradajz sosa
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- parmezan
Priprema
Sečen krompir stavite u šerpu. Posolite i kuvajte, sve dok ne postane mekan. Onda ga procedite i ispasirajte. Dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa zamesite testo. Podelite testo na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. Rolajte testo gore dole dok ne dobijete oblik. Zatim ga isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu sa ključalom vodom. Gotove su čim isplivaju na površinu. Dinstajte luk na zagrejanom ulju, u većem tiganju, sve dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Nalijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Sve promešajte pa kuvajte još 5-10 minuta. Dodajte u sos proceđene njoke i kuvajte još minut, dva. Na kraju, pospite parmezanom. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![crne njoke](/data/images/2024-03-22/81676_crne-njoke_f.jpg)
FENOMENALNE NJOKE NA 100 NAČINA Recepti za dušu i telo, svaki zalogaj je gurmanski raj
U paradajz sosu, u sosu od slanine i tikvica, od koprive, ili iz rerne pojednako osvajaju ukusom kao i one u pesto sosu, sa svinjetinom, crne ili sa vrgnjima...
![njoke u belom sosu](/data/images/2025-02-13/113868_screenshot-2025-02-13-102244_f.png)
NJOKE U BELOM SOSU Slanina im daje poseban šmek, za savršen ručak
Sočno i slasno jelo za prave gurmane.
![njoke sa slaninom](/data/images/2024-11-27/107273_njoke-1_f.jpg)
NJOKE SA SLANINOM Slasni specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj, po receptu bez premca
Neodoljivo jelo u aromatičnom spoju sa slaninom, za prave gurmane.
![toskanske njoke](/data/images/2024-10-31/104764_shutterstock-2496720335_f.jpg)
TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
![brokoli sa pavlakom](/data/images/2025-02-13/113937_screenshot-2025-02-13-152309_f.png)
BROKOLI SA PAVLAKOM Ukućani će stajati u redu za još, a ručak gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
Komentari (0)