NJOKE U PARADAJZ SOSU Klasik kojem se rado vraćamo, posan a veran originalu, za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo obožavaće cela porodica, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g njoka
- 125 g biljnog sira
- 1 kašika maslinovo ulje
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1 čen belog luka
- 400 g pelat paradajza
- kašičica bosiljka
Priprema
Skuvajte njoke. Na maslinovom ulju prodinstajte seckani beli luk i sitno seckanu papriku. Dodajte zgnječeni beli luk pa pržite minut. Dodajte u seckan paradajz pa kuvajte 10 minuta uz povremeno mešanje. Skuvane njoke umešajte u sos. Zatim posolite. Umešajte bosiljak pa premestite u pleh za pečenje. Na kraju ih pospite biljnim sirom. Pecite njoke oko deset minuta, sve dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju. Bon appetit!
Možda vas zanima:
FENOMENALNE NJOKE NA 100 NAČINA Recepti za dušu i telo, svaki zalogaj je gurmanski raj
U paradajz sosu, u sosu od slanine i tikvica, od koprive, ili iz rerne pojednako osvajaju ukusom kao i one u pesto sosu, sa svinjetinom, crne ili sa vrgnjima...
NJOKE SA SLANINICOM U sočnom sosu, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Aromatično jelo nestaće sa stola odmah.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
NEŠTO NAJLEPŠE ŠTO ĆETE OKUSITI Njoke u savršenom sosu za sva nepca
Svi će ih zavoleti.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)