NJOKE U PARADAJZ SOSU Klasik kojem se rado vraćamo, posan a veran originalu, za ručak koji se ne zaboravlja

Izvor: Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Sočno jelo obožavaće cela porodica, a držaće vas dugo sitim.

njoke u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 500 g njoka
  • 125 g biljnog sira
  • 1 kašika maslinovo ulje 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 čen belog luka
  • 400 g pelat paradajza 
  • kašičica bosiljka

Priprema

Skuvajte njoke. Na maslinovom ulju prodinstajte seckani beli luk i sitno seckanu papriku. Dodajte zgnječeni beli luk pa pržite minut. Dodajte u seckan paradajz pa kuvajte 10 minuta uz povremeno mešanje. Skuvane njoke umešajte u sos. Zatim posolite. Umešajte bosiljak pa premestite u pleh za pečenje. Na kraju ih pospite biljnim sirom. Pecite njoke oko deset minuta, sve dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju. Bon appetit!

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
30. 03. 2025 18:12

BEZ PROBLEMA ZA PARTIZAN U HRVATSKOJ: Crno-beli ubedljivo pobedili Split u ABA ligi

Komentari (0)