BRZE BADEM KIFLICE Uspevaju svima, tope se u ustima, a idealne za nenajavljene goste
Fenomenalne i slatke, a uspeće i početnicima u kuhinji.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 100 g mlevenih badema
- 100 g šećera
- 2 žumanca
- 1 vanilin šećer
Glazura:
- 2 štangle čokolade
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite s isečenim omekšalim puterom. Mesite kratko da dobijete glatko testo, pa ga stavite u frižider pola sata. Oblikujte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite ih oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)