BRZE BADEM KIFLICE Uspevaju svima, tope se u ustima, a idealne za nenajavljene goste
Fenomenalne i slatke, a uspeće i početnicima u kuhinji.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 100 g mlevenih badema
- 100 g šećera
- 2 žumanca
- 1 vanilin šećer
Glazura:
- 2 štangle čokolade
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite s isečenim omekšalim puterom. Mesite kratko da dobijete glatko testo, pa ga stavite u frižider pola sata. Oblikujte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite ih oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE POSNE KIFLICE Uspevaju svima, a gotove začas, za savršen početak jutra
Možete da ih služite uz posni jogurt ili prilog po želji.
STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE BADEM KIFLICE Toliko su dobre, da stavite odmah duplu meru
Mekane i slasne kiflice prave se brzo i lako a osvajaju ukusom.
MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)