BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za 3 kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika kristal šećera
- 12 kašika seckanih lešnika
- 3 kašike gustina
Za žuti fil:
- 12 žumanaca
- 10 kašika kristal šećera
- 750 ml mleka
- 8 kašika gustina (100g)
- 80 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
Za beli fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g krem sira
- 100 g seckanih pečenih lešnika
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 4 belanca pa dodajte 4 kašike kristal šećera. Dodajte gustin i 4 kašike seckanih lešnika. Kalup obložite pek papirom. Smesu preručite u kalup. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak za još 2 kore, da ukupno bude 3. Zasebno umutite žumanca i kristal šećer, pa dodajte malo mleka i gustin. Odvojeno zagrejte ostatak mleka, pa u njega ubacite smesu sa jajima. Kuvajte nekoliko minuta, na tihoj vatri, dok ne dobijete žut krem. Pustite da se prohladi, pa dodajte umućeni puter i zasebno umućenu slatku pavlaku. Ređajte tortu redosledom kora-žuti fil-beli fil-kora. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)