BRZI KOKOS KOLAČ SA MLEVENIM KEKSOM Posni slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, a raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNI ČOKOLADNI BANANA HLEB Kolač koji nimalo ne zaostaje za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru
Sočan i sladak, za prave sladokusce.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

POSNI ČIZKEJK Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Lagan i kremast desert, prste da poližete.

POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.
- 700 ml sojinog mleka
- 70 g šećera
- 4 kašike griza
- 150 g kokosa
- 125 g margarina
- 300 g posnog mlevenog keksa
Preliv:
- 120 ml biljne slatke pavlake
- 300 g bele posne čokolade
Dodatno
- jagode
Priprema:
U šerpi na tihoj vatri zagrejte sojino mleko, griz, šećer i kokos. Onda dodajte margarin i mešajte, dok se ne otopi. Dodajte posni mleveni keks, pa sve sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje izlijte smesu, pa dobro utisnite. Zasebno zagrejte biljnu slatku pavlaku do ključanja. Dodajte joj posnu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko kolača. Ostavite da se kolač prohladi nekoliko sati, a najbolje preko noći. Dekorišite jagodama. Bon appetit!

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Komentari (0)