BRZI KOKOS KOLAČ SA MLEVENIM KEKSOM Posni slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, a raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 700 ml sojinog mleka
- 70 g šećera
- 4 kašike griza
- 150 g kokosa
- 125 g margarina
- 300 g posnog mlevenog keksa
Preliv:
- 120 ml biljne slatke pavlake
- 300 g bele posne čokolade
Dodatno
- jagode
Priprema:
U šerpi na tihoj vatri zagrejte sojino mleko, griz, šećer i kokos. Onda dodajte margarin i mešajte, dok se ne otopi. Dodajte posni mleveni keks, pa sve sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje izlijte smesu, pa dobro utisnite. Zasebno zagrejte biljnu slatku pavlaku do ključanja. Dodajte joj posnu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko kolača. Ostavite da se kolač prohladi nekoliko sati, a najbolje preko noći. Dekorišite jagodama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI KUGLOF SA SUVIM VOĆEM Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mirisan, a po ukusu mu nema ravnog.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)