POSNE PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.
Potrebno je
- 1 kg tikvica
- 5 komada čeri paradajza
- 3 supene kašike pirinča
- 500 ml paradajz soka
- mirođija
- so
- biber
- glavica crnog luka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izdubite tikvice. Isecite luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte seckan čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite. Zatim začinite mirođijom. Pripremljenim filom punite tikvice. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice pa prelijte paradajz sokom, a potom i čašom vode. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Lagani ručak za vrele letnje dane koji obara s nogu
Sočno i ukusno jelo držaće vas dugo sitim.
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, savršen ručak za vikend
Ručak koji će porodica obožavati.
PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)