POSNE PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.

Potrebno je
- 1 kg tikvica
- 5 komada čeri paradajza
- 3 supene kašike pirinča
- 500 ml paradajz soka
- mirođija
- so
- biber
- glavica crnog luka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izdubite tikvice. Isecite luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte seckan čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite. Zatim začinite mirođijom. Pripremljenim filom punite tikvice. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice pa prelijte paradajz sokom, a potom i čašom vode. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.

PUNJENE TIKVICE Sočne i preukusne, a držaće vas dugo sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POSNE PUNJENE TIKVICE Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, a pravi su raj za nepca
Sočne i ukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)