TART SA BRESKVAMA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE Letnji desert koji osvaja od prvog zalogaja, pravićete stalno
Fenomenalni desert rashladiće vas u trenu, a sočan i sladak.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- kašičica praška za pecivo
- 150 g otopljenog putera
Za fil
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g šećera
- dve kašičice vanilin šećera
- konzerva kompota od breskve
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte otopljeni puter pa dobro sjedinite. Malu lopticu testa odvojite, a od ostatka izlijte koru u kalupu. Stavite u frižider da se prohladi. Iz konzerve kompota odlijte sok. Pavlaku pomešajte sa šećerima, dodajte konzervu kompota pa sjedinite dobro. Od odvojenog testa napravite trakice. Rasporedite preko fila da dobijete"šuplju" koru odozgo. Pecite tart 25-30 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TART SA BELOM ČOKOLADOM Pravi se maltene sam, a polovina nestane dok trepnete
Kremast i lagan, prste da poližete.
NATAŠIN TART SA BELOM ČOKOLADOM BUDI SVA ČULA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Napravite ovaj kremasti desert po receptu Nataše Veselinović iz Kragujevca
MALINA TART BUDI SVA ČULA Pravo voćno osveženje savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Mirisan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TART SA MALINAMA BUDI SVA ČULA Mami izgledom i ukusom, a nema paljenja miksera
Sočan i mekan, a zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)