TART SA BRESKVAMA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE Letnji desert koji osvaja od prvog zalogaja, pravićete stalno
Fenomenalni desert rashladiće vas u trenu, a sočan i sladak.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- kašičica praška za pecivo
- 150 g otopljenog putera
Za fil
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g šećera
- dve kašičice vanilin šećera
- konzerva kompota od breskve
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte otopljeni puter pa dobro sjedinite. Malu lopticu testa odvojite, a od ostatka izlijte koru u kalupu. Stavite u frižider da se prohladi. Iz konzerve kompota odlijte sok. Pavlaku pomešajte sa šećerima, dodajte konzervu kompota pa sjedinite dobro. Od odvojenog testa napravite trakice. Rasporedite preko fila da dobijete"šuplju" koru odozgo. Pecite tart 25-30 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
TART SA BANANAMA Pomera granice dobrog ukusa, za sve ljubitelje voćnih kolača, a nema paljenja rerne
Sočan i neodoljiv, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.
TART SA BELOM ČOKOLADOM Desert bez premca koji miriše na ljubav, za sve svečane prilike
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)