LENJA PITA SA VIŠNJAMA Klasik bez mane, po starom receptu "na čaše" iz bakine kuhinje
Ako volite lenju pitu sa jabukama, ovu sa višnjama ćete obožavati.
Potrebno je
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećer
- kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 800 g višanja
- 2-3 kašike griza
- 200 g šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite belanca, pa postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte šećer, ulje, jogurt a potom i brašno pomešano sa praškom za pecivo, dok ne dobijete mekano testo. Ocedite višnje od soka. Dodajte griz. Polovinu smese izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Zatim nanesite fil od višanja. Sipajte drugu polovinu smese za testo preko fila. Pecite kolač do kraja. Kada se prohladi, secite ga na kocke. Na kraju, obilno pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Očaravajući kolač ukusa koji se pamti, za prave sladokusce
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.
NAJMEKŠA LENJA PITA SA JABUKAMA Mirisna i sočna, baš kao ona bakina
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)