KOLAČ SA MALINAMA Fenomenalni starinski desert koji svi vole, a miriše na nedelju
Izdašan desert popraviće vam dan u trenu, a uspeće i potpunim početnicima u kuhinji.
Potrebno je
- 140 g mlevenog badema
- 140 g putera, omekšanog
- 140 g šećera
- 140 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g malina
- 2 kašike badema u listićima
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U blender stavite mlevene bademe, puter, šećer, brašno, jaja i ekstrakt vanile pa dobro izblendajte, dok se sastojci ne sjedine. U pleh izlijte polovinu smese. Preko nanesite maline, pa ostatak smese. Izravnajte pa pospite bademima u listićima. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj dok ne porumeni. Ostavite da se prohladi pa pospite kolač šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta
Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
PAMUK KOLAČ Desert sa belom čokoladom mekan kao duša, a lagan i kremast
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)