KOLAČ SA MALINAMA Fenomenalni starinski desert koji svi vole, a miriše na nedelju
Izdašan desert popraviće vam dan u trenu, a uspeće i potpunim početnicima u kuhinji.
Potrebno je
- 140 g mlevenog badema
- 140 g putera, omekšanog
- 140 g šećera
- 140 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g malina
- 2 kašike badema u listićima
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U blender stavite mlevene bademe, puter, šećer, brašno, jaja i ekstrakt vanile pa dobro izblendajte, dok se sastojci ne sjedine. U pleh izlijte polovinu smese. Preko nanesite maline, pa ostatak smese. Izravnajte pa pospite bademima u listićima. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj dok ne porumeni. Ostavite da se prohladi pa pospite kolač šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)