KNEDLE SA MAKOM Klasičan desert sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce
Fenomenalne i sočne, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 20 g kvasca
- 6 kašika mleka
- kašika šećera
- jaje
- rendana kora polovine limuna
- 4 kašike muslija od šljiva
- so
- 4 kašike putera
- 50 g mlevenog maka
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema
U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. U tome izdrobite kvasac, pa dodajte malo mlakog mleka i šećera. Zamesite testo, pa pospite sa malo brašna. Prekrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Jaje pomešajte sa preostalim mlekom i rendanom limunovom korom. Sjedinite sa testom pa dobro zamesite. Zatim pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki poravnajte. Dodajte po kašiku muslija od šljiva. Oblikujte knedle pa ih ostavite 20 minuta, da odstoje. So stavite u lonac sa vodom, pa kad provri, spuštajte knedle. Kuvajte oko 12 minuta. U dubljem tiganju zagrejte puter, pa pomešajte mak sa šećerom. Velikom kašikom vadite knedle. Na kraju ih pospite vrelim maslacem , pa premažite mešavinom maka i prah šećera. Dekorišite knedle sa makom začinskim travama. Prijatno!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)