TORTILJE S PILETINOM Slasno jelo koje se ne odbija, a svaki zalogaj je raj za nepca
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 tortilje
- 200 g pilećeg fileta
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica začina po izboru (npr. čili prah, kumin)
- 50 g rendanog sira
Priprema:
Pileći file isecite na tanke trakice i začinite solju, biberom i začinima po izboru. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne postane zlatnobraon. Dodajte seckanu papriku i luk, te pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Na tortilje stavite mešavinu piletine i povrća, pospite rendanim sirom, i zamotajte. Poslužite toplo, po želji uz umak od jogurta ili gvakamole.
Možda vas zanima:
PUNJENA TORTILJA Hrskava spolja a iznutra mekana i sočna, jaja i šunka daju poseban šmek
Slasno jelo za prave gurmane.
TORTILJE SA JAJIMA Aromatično jelo za koje vam ne treba puno vremena, a slasne i sočne
Fenomenalne tortilje nestaće sa stola čim se postave.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
TORTILJE S PASULJEM I SIROM Sočno jelo koje se brzo pravi, a pojede u slast
Slasne i sočne, a limeta im daje poseban šmek.
DUBAI ČOKOLADA SE TOPI U USTIMA Viralni hit u slatkom spoju sa pistaćima, pravićete stalno
Probajte i uverite se zašto je ova čokolada toliko popularna.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Beli ajvar zaludeo domaćice širom Srbije, a evo i zašto
Bilo da mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
3 NAJBOLJE EVROPSKE TORTE Prave se lako, a bude sva čula, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Poljski Sernik, švedska Kladkaka ili češki Frgal, na vama je samo da izaberete.
NAJBOLJI NAČIN ČUVANJA BRAŠNA Mesecima će biti sveže, a sve štetočine će pobeći
Primenite ovaj jednostavan trik.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
Komentari (0)