TORTILJE S PILETINOM Slasno jelo koje se ne odbija, a svaki zalogaj je raj za nepca
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 2 tortilje
- 200 g pilećeg fileta
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica začina po izboru (npr. čili prah, kumin)
- 50 g rendanog sira
Priprema:
Pileći file isecite na tanke trakice i začinite solju, biberom i začinima po izboru. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne postane zlatnobraon. Dodajte seckanu papriku i luk, te pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Na tortilje stavite mešavinu piletine i povrća, pospite rendanim sirom, i zamotajte. Poslužite toplo, po želji uz umak od jogurta ili gvakamole.
Možda vas zanima:

BRZE I DRUGAČIJE PICA ROLNICE Recept Danijele Dimitrovske oduševio domaćice na mrežama
Poznata manekenka Danijela Dimitrovska fantastičnim izgledom osvojila je svetske modne piste. Da se odlično snalazi u kuhinji pokazuju i ove pica rolnice. Za razliku od klasičnih, ona koristi tortilje, što ceo postupak čini još jednostavnijim. Njenom sinu Matiji su omiljene, a verujemo da ćete i vi biti oduševljeni.

NAJMEKŠE POSNE TORTILJE Savršene za Veliki petak, samo im dodajte prilog po želji
Filujte prilogom po želji.

DOMAĆE TORTILJE Još bolje od onih kupovnih, samo dodajte omiljeni prilog
Premažite tortilje slanim ili slatkim nadevom.

DOMAĆE TORTILJE Slasne i ukusne, a držeće vas dugo sitim
Čuvajte ih u plastičnoj kesi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)