PASTA SA SPANAĆEM BOLJA NEGO KLASIČNA Italijanski delikates raspametiće i one koji ne vole testeninu
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 400 g testenine
- 300 g svežeg spanaća
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 pileća kocka za supu
- 40 g rendanog parmezana
- morska so, biber
- beli luk u prahu
- kisela pavlaka po želji
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Očistite i operite spanać, pa ga ocedite i krupno isecite. Zatim ga propržite u većem tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Pospite belim lukom u prahu. Propržite brašno na zagrejanom maslacu. Dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Umešajte kocku za supu, pa smanjite temperaturu i kuvajte par minuta. Kada se sos zgusne, dodajte parmezan, malo belog luka u prahu i posolite. Gotovu pastu umešajte u spanać. Prelijte bešamel sosom, pa promešajte i služite pastu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
SOČNA FUNGI PASTA MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Slasna i zasitna.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
AMATRIČANA PASTA ČUVA USPOMENU NA IZGUBLJENI GRAD Savršena za romantičnu večeru u dvoje
Ova pasta potiče iz italijanskog grada Amatriče koji ne postoji više usled zemljotresa, ali stnovnici Italije njenom pripremom čuvaju uspomenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)