PASTA SA SPANAĆEM BOLJA NEGO KLASIČNA Italijanski delikates raspametiće i one koji ne vole testeninu
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 400 g testenine
- 300 g svežeg spanaća
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 pileća kocka za supu
- 40 g rendanog parmezana
- morska so, biber
- beli luk u prahu
- kisela pavlaka po želji
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Očistite i operite spanać, pa ga ocedite i krupno isecite. Zatim ga propržite u većem tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Pospite belim lukom u prahu. Propržite brašno na zagrejanom maslacu. Dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Umešajte kocku za supu, pa smanjite temperaturu i kuvajte par minuta. Kada se sos zgusne, dodajte parmezan, malo belog luka u prahu i posolite. Gotovu pastu umešajte u spanać. Prelijte bešamel sosom, pa promešajte i služite pastu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
SOČNA FUNGI PASTA MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Slasna i zasitna.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
AMATRIČANA PASTA ČUVA USPOMENU NA IZGUBLJENI GRAD Savršena za romantičnu večeru u dvoje
Ova pasta potiče iz italijanskog grada Amatriče koji ne postoji više usled zemljotresa, ali stnovnici Italije njenom pripremom čuvaju uspomenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)