ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 180 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
- 1 kašika mleka
- 30 g želatina
- 150 ml mleka
- 400 g pavlake
- 300 g kondentovanog mleka
- 200 ml tečnog šlaga ili slatke pavlake
- 1 kesica vanil šećera
- 30 g kakao praha
Priprema:
Po uputstvu sa kesice razmutite želatin. Dodajte 150 ml mleka pa ostavite da odstoji. U blenderu sameljite keks, pa dodajte 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjedinite, pa prebacite u obruč i napravite koru. Ostavite u frižideru 10 minuta. U jednoj posudi umutite pavlaku sa kondenzovanim mlekom. Zasebno, u činiji umutite slatke pavlake. U želatin dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sjedinite. Dodajte umućen šlag. Podelite fil na dva dela, pa jednom dodajte vanilin šećer, a drugom kakao. Nanesite par kašika crnog fila na koru. Na sredinu sipajte par kašika belog fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi.
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)